Варто тільки поставити деко з ватрушками в духовку, як будинок відразу наповнюється теплом і затишком. Відмінний вибір для вихідних! Замість родзинок до сиру можна додати свіжі ягоди, тушковані яблука або груші, апельсинові цукати.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 100 г.
 - Молоко коров’яче пастерезоване 250 мл.
 - Цукор-пісок 130 г.
 - Сіль
 - Куряче яйце 3 шт.
 - Борошно пшеничне 500 г.
 - Сухі дріжджі 1 ч. л.
 - Цукрова пудра
 - Для начинки:
 - Сир 18% 600 г.
 - Цукор-пісок 150 г.
 - Сметана 25% розведена 1 ч. л. води або молока (якщо знадобиться) 2 ст. л.
 - Родзинки 1 стакан
 - Лимон цедра 1 шт.
 
Кроки
- Приготуйте тісто. Наріжте вершкове масло невеликими шматочками і розтопіть.
 - Підігрійте молоко, щоб воно стало теплим, але не гарячим, і розчиніть в ньому цукор і сіль.
 - Додайте до молока яйця і добре перемішайте.
 - Змішайте борошно з дріжджами. Всипте половину борошна в молочну суміш і розмішайте. Поступово підсипати борошно, поки у вас не вийде м’яке, еластичне тісто.
 - Додайте розтоплене масло і вимісити тісто руками, 5 хв., скачайте в кулю. Покладіть в миску, накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце на 1-1,5 год.
 - Приготуйте начинку. Протріть сир через сито, а потім збийте міксером з цукром і яйцями. Якщо начинка виходить занадто густа, додайте трохи сметани.
 - Додайте в начинку лимонну цедру і родзинки і перемішайте. Приберіть в холодильник до використання.
 - Коли тісто збільшиться в об’ємі в два рази, злегка помніть його і розділіть на 12 однакових шматочків. Скачайте їх в кульки і покладіть на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного. Прикрийте рушником і залиште на 15 хв.
 - Розігрійте духовку до 170 °С. Дном невеликої чарки зробіть поглиблення в центрі кожної кульки і заповніть їх начинкою. Збийте яйце, що залишилося з 2 ст. л. води і змастіть тісто пензликом.
 - Поставте деко в духовку і випікайте ватрушки 25-30 хв. Готові ватрушки остудіть і посипте цукровою пудрою.
 



