Вже багато років не купую яловичий або свинячий фарш — рівно з тих пір, як дізналася цей рецепт. Всім відомо, яким шкідливим і важким може бути червоне м’ясо. І хто б міг подумати, що пельмені або котлети можна зробити легким блюдом! З радістю розповідаю про своє відкриття — дієтичний фарші!
До його складу входить куряча грудка, гриби, цибуля, морква і часник. Завдяки цьому блюдо виходить ситним і смачним, але не залишає після себе відчуття тяжкості. Універсальний фарш можна приготувати у великій кількості і заморозити. А коли у вас буде настрій зліпити фрикадельки, пельмені або котлети, просто дістаньте заготовку.
- Куряче філе 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Морква 200 гр.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Печериці свіжі 1 кг.
- Часник 20 гр.
- Сіль 30 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- Наріжте великими кусочками гриби і половину цибулі, натріть моркву на крупній тертці.
- З’єднайте інгредієнти в жаровні, додайте соняшникову олію, перемішайте. Встановіть посуд на середній вогонь і готуйте, поки не випарується волога з продуктів.
- Через велику м’ясорубку пропустіть приготовані інгредієнти, курячу грудку, часник і цибулю, що залишилася.
- Посоліть, поперчіть і перемішайте інгредієнти.
Якщо у вас є можливість роздобути справжні лісові гриби, не пошкодуйте їх для легкого фаршу. Страви з нього виходить куди смачніше і ароматні! А ви робите заготовки фаршу? Якому віддаєте перевагу?