Офіційно заявляю: домашньої випічки багато не буває! Безумовно, для шматочка пирога привід завжди знайдеться, чи не так? А іноді ароматні ласощі прямо з духовки — вже і є привід для посиденьок за чашкою чаю. Сьогодні вчимося готувати приголомшливий лимонний пиріг.
Класичне поєднання пісочного тіста і ніжного сирного суфле вдало доповнює шапочка з білкового безе. Крім того, рецепт пирога зі згущеним молоком сподобається господиням, які поспішають скоріше порадувати близьких. Адже технологія приготування дуже проста і не займає багато часу!
- Масло вершкове 70 г.
- Цукор-пісок 50 г.
- Згущене молоко 200 г.
- Лимон цедра 12 г.
- Куряче яйце (жовток) 2 шт.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
- Борошно пшеничне 100 г.
- Куряче яйце 1 шт.
- Лимон (сік) 60 г.
- Куряче яйце (білки) 2 шт.
- Кисломолочний сир 9% 200 г.
- Ванілін за смаком
- Сіль 1 щіпка
- Щоб приготувати пісочне тісто, змішайте цукор, яйце, борошно і розтоплене вершкове масло. Викладіть тісто в форму для випікання, формуючи бортики, проткніть виделкою і відправте в розігріту до 180 °С на 15 хвилин.
- Тепер візьмемося за суфле. З’єднайте жовтки, ванілін, крохмаль, сир, лимонний сік і цедру, згущене молоко. Залийте суфле на тісто і випікайте ще 20 хвилин.
- Останнє-меренга: збивайте білки з сіллю, поступово додаючи цукрову пудру. Готову пишну масу викладіть на пиріг, випікайте ще 10 хвилин на самій нижній полиці духовки.
Начинка пирога виходить вже солодкою, тому не переборщіть з цукровою пудрою при приготуванні меренги. А ось ласунам тут можна розганятися! Ставте чайник вже на останніх хвилинах приготування і готуйтеся насолодитися смачним домашнім пирогом.