Лимонний пиріг зі згущеним молоком

Лимонний пиріг зі згущеним молоком
Час приготування: 60 хв

Офіційно заявляю: домашньої випічки багато не буває! Безумовно, для шматочка пирога привід завжди знайдеться, чи не так? А іноді ароматні ласощі прямо з духовки — вже і є привід для посиденьок за чашкою чаю. Сьогодні вчимося готувати приголомшливий лимонний пиріг.

Класичне поєднання пісочного тіста і ніжного сирного суфле вдало доповнює шапочка з білкового безе. Крім того, рецепт пирога зі згущеним молоком сподобається господиням, які поспішають скоріше порадувати близьких. Адже технологія приготування дуже проста і не займає багато часу!

Кроки
60 хвДрук
  • Щоб приготувати пісочне тісто, змішайте цукор, яйце, борошно і розтоплене вершкове масло. Викладіть тісто в форму для випікання, формуючи бортики, проткніть виделкою і відправте в розігріту до 180 °С на 15 хвилин.
  • Тепер візьмемося за суфле. З’єднайте жовтки, ванілін, крохмаль, сир, лимонний сік і цедру, згущене молоко. Залийте суфле на тісто і випікайте ще 20 хвилин.
  • Останнє-меренга: збивайте білки з сіллю, поступово додаючи цукрову пудру. Готову пишну масу викладіть на пиріг, випікайте ще 10 хвилин на самій нижній полиці духовки.

Начинка пирога виходить вже солодкою, тому не переборщіть з цукровою пудрою при приготуванні меренги. А ось ласунам тут можна розганятися! Ставте чайник вже на останніх хвилинах приготування і готуйтеся насолодитися смачним домашнім пирогом.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь