Тиждень тому подзвонила подруга-вегетаріанка і покликала на обід, сказавши, що приготує котлети. Я завжди скептично ставилася до її спроб замінити м’ясо іншими інгредієнтами в знайомих стравах. Тому запрошення я прийняла, але попередньо перекусила вдома.
Що ж, я про це пошкодувала. Коли я спробувала котлети з квасолі, то не змогла повірити, що в них немає ні грама м’яса! Більш того, вони були неймовірно смачними і соковитими. Тепер я готую такі будинки, навіть коли в холодильнику є фарш!
- Квасоля червона 1 стакан
- Морква 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Імбир ¼ ч. л.
- Кетчуп 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Замочіть квасолю в холодній воді на 5-6 годин або на ніч. Після цього варіть бобові близько години, в кінці посолити воду.
- Тим часом натріть моркву на крупній тертці, а цибулю наріжте четвертинками кілець. Обсмажте овочі на рослинній олії, а потім подрібніть в блендері.
- Додайте до квасолі яйця і розімніть суміш в кашку за допомогою блендера або дерев’яної толкушки.
- Змішайте квасолеву масу з підсмаженими овочами, додайте сіль, мелений імбир, перець, кетчуп і крохмаль. За смаком можна замінити кетчуп томатною пастою і додати інші улюблені приправи. Гарненько перемішайте.
- Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього сформовані котлети. Випікайте при 180 °С близько 20 хвилин.
Котлети з квасолі в духовці можна готувати і під соусом — сметанним або томатним. Якщо не дружите з духовкою, кругляшки можна підсмажити на сковороді. Крім того, суміш, що вийшла відмінно підходить для вегетаріанських голубців, пельменів, пирогів.