Місяць тому подруга запросила мене пообідати в одному з грузинських ресторанів. Чесно кажучи, їх в нашому місті відкрилося вже стільки, що я не очікувала нічого особливого. Катя, правда, сказала, що свинина там не зрівняється ні з одним м’ясним блюдом, яке я пробувала раніше. Довелося перевіряти!
Це виявилося чистою правдою. За півгодини ми удвох з’їли цілу тарілку неймовірно смачної і ароматної свинини по-грузинськи. Це було ніжне і соковите м’ясо, яке просто тануло в роті. Звичайно, я не змогла втриматися і попросила у кухаря рецепт.
- Свинина 1 кг.
- Сметана 20% 300 гр.
- Часник 3 зуб.
- Паприка 1 ч. л.
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Базилік свіжий 5 гр.
- Сіль за смаком
- Томатна паста 70 гр.
- Лимонний сік 3 ст. л.
- Хмелі-сунелі 1 ч. л.
- Куркума 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Петрушка 5 гр.
- Промийте і обсушіть м’ясо, наріжте великими шматочками.
- Щоб приготувати маринад, змішайте сметану, томатний соус, рідкий мед, лимонний сік, пропущений через прес часник, паприку, куркуму, хмелі-сунелі і сіль. Наріжте цибулю і зелень, додайте в маринад і перемішайте.
- Залийте м’ясо соусом, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.
- Перекладіть м’ясо у форму для випікання і випікайте 1 годину при температурі 180 °С.
Безумовно, весь секрет смачної свинини за грузинським рецептом криється в маринаді. Відмінно підібрані інгредієнти поєднуються і роблять м’ясо твором мистецтва. Рекомендую рецепт!