На одне з дитячих свят на солодкий стіл я приготувала трюфельний сметанник. Нарізала його квадратиками, щоб всім вистачило. Але це не допомогло. На подив, десерт розхапали швидше, ніж я встигла розлити напої по склянках. На наступний раз приготувала вже 2 торта.
Трюфельний сметанник — один з тих домашніх десертів, які готувати одне задоволення. Що вже говорити про його смакові якості. Але будьте пильні, адже ці ласощі досить калорійне. Одного шматочка вистачить на цілий вечір ігор і розваг!
- Сметана 20% 200 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Шоколад молочний 90 гр.
- Цукор-пісок 1 стак.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Какао 160 гр.
- Згущене молоко 200 гр.
- Для початку приготуємо тісто. У глибокій мисці збийте віночком яйце з цукром. До маси додайте сметану. Перемішайте. Тепер поступово підсипати в миску борошно, просіяне з розпушувачем.
- Замісити тягуче тісто без грудочок. Додайте в нього половину всієї кількості какао. Гарненько перемішайте. Форму діаметром 25 см вистеліть пергаментом.
- Якщо пергаменту немає, просто змастіть форму маслом. Перелийте в неї тісто, розрівняйте його. Готуйте корж в розігрітій до 170 градусів духовці 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
- Готовому коржу дайте повністю охолонути. Потім розріжте його на 2 більш тонких коржа. Якщо вам до смаку вологі торти, просочіть коржі кавою або сиропом.
- Далі беріться за крем. Збийте блендером розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком і залишками какао-порошку. Цією пишною масою перемажте коржі, а також верх і боки торта.
Прикрасити трюфельний сметанник можете як шоколадною глазур’ю, так і натертим замороженим шоколадом. Дуже гармонійно на готовому торті виглядають трюфельні цукерки. Погодьтеся, цей десерт навіть на святковий стіл подати не соромно. Готуйте і радуйте близьких. А ще діліться з нами враженнями!