У категорії гарнірів картопля майже не має собі рівних. Ситніше, ніж овочі, і яскравіше, ніж крупи, вона йде пліч-о-пліч зі святковими стравами. Її подають до дичини, риби, запеченої курки, в загальному, до всього, що можна поставити в центр столу. Якщо ви все ще просто смажите її або готуєте пюре, саме час дізнатися більше про запечену цілу картоплю.
І ні, ми не про те, що в мундирі! Безперечно, в такому вигляді бульби дуже смачні. Але ми знаємо ще більш оригінальний спосіб приготування. Секрет полягає в тому, щоб обов’язково зняти шкірку і попередньо відварити картоплю. Тільки тоді спеції як слід наситять її ароматом.
- Картопля 5 шт.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Лавровий лист 4 шт.
- Розмарин за смаком
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Часник 5 зуб.
- Базилік сушений за смаком
- Поставте воду закипати, а за цей час виберіть бульби середнього розміру, очистіть їх від шкірки і помийте.
- Відваріть картоплю цілою в киплячій воді протягом 8 хвилин.
- Тепер її потрібно підсушити: воду злийте, а саму картоплю прогрівайте в каструлі півхвилини на середньому вогні.
- Перекладіть картоплю в форму, застелену фольгою і змащену маслом (2 ст.л.). Випікайте бульби 25 хвилин при 200 градусах.
- За цей час приготуйте пряну суміш: збийте ложку масла з оцтом і прянощами. Часник можна розрізати на пластини або залишити цілими.
- Картопля притисніть трохи, так щоб вона трохи сплющилася. Полийте її пряним маслом і випікайте ще 30 хвилин, періодично поливаючи олією з дна.
Приготована таким чином запечена картопля набуває ароматну золотисту скоринку. При цьому всередині стає повітряною і ніжною, як пюре. Такий гарнір буде виглядати гармонійно і за сімейною вечерею, і на святковому застіллі! Будьте впевнені: він миттєво заволодіє увагою гостей.