Ми з тих, хто навіть кавун з хлібом їсть, тому регулярно закуповуємо багато булочок, цеглинок і батонів. Але проблема черствого хліба все одно іноді відвідує наш будинок. Викидати продукт рука не піднімається, тому я готую ніжні тефтелі.
Так-так, не сухарики, а повноцінне блюдо. Виходить неймовірно смачно і красиво. Особливо оцінять рецепт ті, хто любить робити перерву у вживанні м’яса. Тефтелі в грибному соусі припадуть до душі кожному в родині!
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб ½ шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Петрушка 30 гр.
- Печериці свіжі 250 гр.
- Овочевий бульйон 500 мл.
- Масло вершкове 20 гр.
- Вода 40 мл.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Сіль за маком
- Перець чорний мелений за маком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 120 мл.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
Кроки
- Наріжте хліб дрібними кубиками і залийте його теплим молоком. Залиште розмокати на 15 хвилин.
- Злегка збийте яйце з сіллю і додайте його до хлібної маси разом з дрібно нарізаною петрушкою. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Сформуйте з хлібного тіста невеликі кульки.
- Промийте і наріжте гриби тонкими пластинками. Обсмажуйте їх до золотистого, щоб випарувалася зайва волога. Дрібно наріжте цибулю і відправте її до грибів. Посоліть і готуйте до золотистого кольору.
- Влийте на сковороду овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Потім викладіть хлібні тефтелі, накрийте сковороду кришкою і готуйте півгодини на невеликому вогні.
- Влийте до страви вершки і додайте вершкове масло, перемішайте. Розбавте борошно у воді і влийте суміш на сковороду. Готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього потримайте блюдо під кришкою ще 5 хвилин і подавайте до столу.
Якщо ви все-таки не сприймаєте тефтелі без м’яса, можна додати трохи фаршу до інгредієнтів. До речі, в Чехії це блюдо називається кнедликами. Як думаєте, з яким гарніром кульки будуть поєднуватися найкраще?