Буряк — один з найпоширеніших овочів на планеті. Він не росте тільки в Антарктиді. Тому і рецептів з ним існує величезна безліч. З нього готують навіть гравлакс і карпаччо! У країнах СНД дуже популярні бурякові салати, особливо оселедець під шубою. Ми пропонуємо вашій увазі буряковий салат “Монгольська гірка”, який дуже його нагадує, але готується з куркою.
Обсмажена куряча грудка, чорнослив і горіхи відмінно поєднуються з відвареним коренеплодом. Заправити яскравий гарнір можна як майонезом, так і йогуртом. Сир підійде будь-який, але краще твердий. Рекомендуємо використовувати гауду!
- Морква 2 шт.
- Куряче філе 400 гр.
- Чорнослив 100 гр.
- Кріп 25 гр.
- Волоський горіх 150 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Твердий сир 150 гр.
- Буряк 4 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Моркву і буряк відваріть до повної готовності в підсоленій воді.
- За цей час приготуйте м’ясо: наріжте філе на невеликі шматочки і обсмажте до золотистого кольору в невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Буряк натріть на крупній тертці і змішайте з розчавленим часником, сіллю і парою ложок майонезу.
- Моркву також натріть на крупній тертці і змішайте з натертим сиром.
- Обсмажену курку змішайте з ложкою майонезу і подрібненими волоськими горіхами.
- Чорнослив замочіть в теплій воді на 10 хвилин і дрібно наріжте. Залишилося тільки зібрати салат!
- Покладіть інгредієнти в наступній послідовності: першим шаром викладіть половину буряка і м’ясо. Потім по черзі: морква з сиром, чорнослив і друга половина буряка. Верх посипте подрібненою зеленню, прикрасьте майонезом за бажанням.
Салат з буряка легкий, ситний і простий. Єдине, що залишається загадкою — назва страви. Ми припускаємо, що воно було дано через співзвучність з мангольдом. Це їстівний предок цукрових і кормових буряків, який росте в диких умовах. А як ви думаєте, чому салат називається саме так?