Буряковий салат «Монгольська гірка»

Буряковий салат Монгольська гірка

Буряк — один з найпоширеніших овочів на планеті. Він не росте тільки в Антарктиді. Тому і рецептів з ним існує величезна безліч. З нього готують навіть гравлакс і карпаччо! У країнах СНД дуже популярні бурякові салати, особливо оселедець під шубою. Ми пропонуємо вашій увазі буряковий салат “Монгольська гірка”, який дуже його нагадує, але готується з куркою.

Обсмажена куряча грудка, чорнослив і горіхи відмінно поєднуються з відвареним коренеплодом. Заправити яскравий гарнір можна як майонезом, так і йогуртом. Сир підійде будь-який, але краще твердий. Рекомендуємо використовувати гауду!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
30 хвДрук
  • Моркву і буряк відваріть до повної готовності в підсоленій воді.
  • За цей час приготуйте м’ясо: наріжте філе на невеликі шматочки і обсмажте до золотистого кольору в невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • Буряк натріть на крупній тертці і змішайте з розчавленим часником, сіллю і парою ложок майонезу.
  • Моркву також натріть на крупній тертці і змішайте з натертим сиром.
  • Обсмажену курку змішайте з ложкою майонезу і подрібненими волоськими горіхами.
  • Чорнослив замочіть в теплій воді на 10 хвилин і дрібно наріжте. Залишилося тільки зібрати салат!
  • Покладіть інгредієнти в наступній послідовності: першим шаром викладіть половину буряка і м’ясо. Потім по черзі: морква з сиром, чорнослив і друга половина буряка. Верх посипте подрібненою зеленню, прикрасьте майонезом за бажанням.

Салат з буряка легкий, ситний і простий. Єдине, що залишається загадкою — назва страви. Ми припускаємо, що воно було дано через співзвучність з мангольдом. Це їстівний предок цукрових і кормових буряків, який росте в диких умовах. А як ви думаєте, чому салат називається саме так?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь