Влітку я намагаюся щодня їсти легкі салати із зеленню. Такий перекус насичує організм, при цьому не перевантажуючи шлунок. А починаючи з осені і до самої весни я готую смачний салат з буряком. По виду він злегка нагадує оселедець під шубою. Але за смаком відрізняється.
Солонуватості овочевому салату надає сир фета. Але його можна замінити бринзою. В якості основи для заправки найкраще підійде сметана або грецький йогурт. Гірчиця і часник зроблять блюдо більш пікантним, а желатин допоможе зберегти форму. Щоб салат виглядав більш ефектно, я використовую круглу форму для кексу. Ось що потрібно зробити.
- Буряк 3 шт.
- Сир Фета 250 гр.
- Картопля 2-3 шт.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Вода 4 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 5 шт.
- Огірок 3 шт.
- Сметана 15% 250 гр.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Желатин 10 гр.
- Сіль за смаком
- Відваріть буряк, яйця і картоплю. Наріжте відварені інгредієнти дрібними кубиками. Те ж зробіть з сиром і огірками. Не змішуйте!
- Щоб приготувати заправку, додайте в сметану сіль, перець, гірчицю і лимонний сік. Видавіть часник і перемішайте.
- Замочіть желатин у воді і залиште на 5 хвилин для набухання. Розпустіть желатин на водяній бані або в мікрохвильовці. Додайте до соусу і перемішайте.
- Рівномірно розподіліть заправку по всіх піалах з інгредієнтами. Добре перемішайте кожен, щоб соус повністю їх покривав.
- Застеліть форму харчовою плівкою і приступайте до складання салату. Викладіть на дно буряк, потім фету, яйця, огірки і картоплю. Притискайте кожен шар ложкою.
- Приберіть салат в холодильник мінімум на 3-4 години. Перед подачею переверніть форму на плоску тарілку або піднос і зніміть плівку.
Я прикрашаю буряковий салат тертим вареним жовтком. На столі блюдо виглядає дуже красиво і святково. Прекрасна альтернатива оселедцю під шубою. А який салат більше подобається вам?