Смачний салат з буряком

Час приготування: 40 хв

Влітку я намагаюся щодня їсти легкі салати із зеленню. Такий перекус насичує організм, при цьому не перевантажуючи шлунок. А починаючи з осені і до самої весни я готую смачний салат з буряком. По виду він злегка нагадує оселедець під шубою. Але за смаком відрізняється.

Солонуватості овочевому салату надає сир фета. Але його можна замінити бринзою. В якості основи для заправки найкраще підійде сметана або грецький йогурт. Гірчиця і часник зроблять блюдо більш пікантним, а желатин допоможе зберегти форму. Щоб салат виглядав більш ефектно, я використовую круглу форму для кексу. Ось що потрібно зробити.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
40 хвДрук
  • Відваріть буряк, яйця і картоплю. Наріжте відварені інгредієнти дрібними кубиками. Те ж зробіть з сиром і огірками. Не змішуйте!
  • Щоб приготувати заправку, додайте в сметану сіль, перець, гірчицю і лимонний сік. Видавіть часник і перемішайте.
  • Замочіть желатин у воді і залиште на 5 хвилин для набухання. Розпустіть желатин на водяній бані або в мікрохвильовці. Додайте до соусу і перемішайте.
  • Рівномірно розподіліть заправку по всіх піалах з інгредієнтами. Добре перемішайте кожен, щоб соус повністю їх покривав.
  • Застеліть форму харчовою плівкою і приступайте до складання салату. Викладіть на дно буряк, потім фету, яйця, огірки і картоплю. Притискайте кожен шар ложкою.
  • Приберіть салат в холодильник мінімум на 3-4 години. Перед подачею переверніть форму на плоску тарілку або піднос і зніміть плівку.

Я прикрашаю буряковий салат тертим вареним жовтком. На столі блюдо виглядає дуже красиво і святково. Прекрасна альтернатива оселедцю під шубою. А який салат більше подобається вам?

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь