Це класичний рецепт паски. Він підійде тим, хто готує святкові ласощі вперше або просто консервативний. Легка, повітряна, немов пухнаста – вона дуже ніжна і злегка волога всередині. А який аромат – просто не передати словами!
Дуже важливо: родзинки для початку потрібно розм’якшити в воді. А щоб вони не виявилися занадто сирим (завдяки цьому тісто може здатися немов не пропеченим), обов’язково обваляйте їх в борошні. Деякі господині замінюють борошно цукровою пудрою.
Інгредієнти
- Для тіста
- Борошно пшеничне 800-1000 гр.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Рослинна олія 10 мл.
- Куряче яйце 4 шт.
- Дріжджі 1 ст. л.
- Ванілін 1 ч. л.
- Для глазурі
- Цукрова пудра 150 гр.
- Білок курячого яйця 2 шт.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Кондитерська посипка
- Для змазування
- Молоко коров’яче 2 ст. л.
- Жовток курячого яйця 1 шт.
Кроки
- Ізюм залийте гарячою водою і залиште його на 10 хвилин, щоб він розм’як.
- Яйця з’єднайте з цукром і ваніліном. Збийте міксером до маси однорідної консистенції. Потім влийте молоко – воно повинно бути теплим – і додайте сухі дріжджі. Перемішайте.
- Просійте в масу борошно. В процесі перемішуйте – так буде простіше виключити грудочки. Замісіть тісто.
- Злийте воду з родзинок і обваляйте їх в борошні. Змастіть стіл і руки рослинною олією і викладіть на стіл тісто.
- Розпластайте його в прямокутник і по центру викладіть родзинки. Зберіть краї тіста до центру і почніть вимішувати, щоб родзинки рівномірно розподілилися.
- Помістіть тісто в каструлю (попередньо змастіть олією), чим-небудь накрийте і залиште в теплому місці на годину.
- Наповніть тістом паперові форми для пасок приблизно на 1/3, накрийте рушником і залиште ще на півгодинки.
- Змішайте в склянці жовток з молоком і змастіть цією рідкою субстанцією майбутні паски. Випікайте при 170 градусах 40-50 хвилин.
- Збийте 2 білки, а потім додайте цукрову пудру і продовжіть збивати. Коли маса стане щільною, влийте лимонний сік і продовжите збивати – у вас повинна вийти густа субстанція.
- Кожну готову паску змастіть білковою глазур’ю, а потім посипте посипкою.