Проста і смачна класична паска на дріжджах

Час приготування: 2 год 50 хв

Це класичний рецепт паски. Він підійде тим, хто готує святкові ласощі вперше або просто консервативний. Легка, повітряна, немов пухнаста – вона дуже ніжна і злегка волога всередині. А який аромат – просто не передати словами!

Дуже важливо: родзинки для початку потрібно розм’якшити в воді. А щоб вони не виявилися занадто сирим (завдяки цьому тісто може здатися немов не пропеченим), обов’язково обваляйте їх в борошні. Деякі господині замінюють борошно цукровою пудрою.

Інгредієнти
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Ізюм залийте гарячою водою і залиште його на 10 хвилин, щоб він розм’як.
  • Яйця з’єднайте з цукром і ваніліном. Збийте міксером до маси однорідної консистенції. Потім влийте молоко – воно повинно бути теплим – і додайте сухі дріжджі. Перемішайте.
  • Просійте в масу борошно. В процесі перемішуйте – так буде простіше виключити грудочки. Замісіть тісто.
  • Злийте воду з родзинок і обваляйте їх в борошні. Змастіть стіл і руки рослинною олією і викладіть на стіл тісто.
  • Розпластайте його в прямокутник і по центру викладіть родзинки. Зберіть краї тіста до центру і почніть вимішувати, щоб родзинки рівномірно розподілилися.
  • Помістіть тісто в каструлю (попередньо змастіть олією), чим-небудь накрийте і залиште в теплому місці на годину.
  • Наповніть тістом паперові форми для пасок приблизно на 1/3, накрийте рушником і залиште ще на півгодинки.
  • Змішайте в склянці жовток з молоком і змастіть цією рідкою субстанцією майбутні паски. Випікайте при 170 градусах 40-50 хвилин.
  • Збийте 2 білки, а потім додайте цукрову пудру і продовжіть збивати. Коли маса стане щільною, влийте лимонний сік і продовжите збивати – у вас повинна вийти густа субстанція.
  • Кожну готову паску змастіть білковою глазур’ю, а потім посипте посипкою.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь