Дуже простий рецепт смачних помідорів, які будуть радувати вас довгими зимовими вечорами. Крім томатів тут є маринована цибуля, яка теж виходить неймовірно смачною і ароматною.
Помідори краще взяти сливовидні – їх найзручніше нарізати на відповідний розмір. Кількість продуктів регулюйте на свій розсуд, а ось інгредієнти для маринаду вказані на 1 літр води. Дуже важливо додавати рослинну олію без запаху.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста
- Помідор
- Часник
- Лавровий лист
- Перець чорний горошок
- Для маринаду
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
Кроки
- Очищену цибулю наріжте кільцями і роз’єднайте їх.
- Томати помийте, протріть, зріжте місце, до якого кріпилася плодоніжка. Потім наріжте їх четвертинками.
- На дно простерилізованої банки покладіть перець горошком, лавровий листок і пару зубчиків очищеного часнику.
- Покладіть шар цибулі, поверх-шар помідорів. Повторюйте до верху баночки. Верхнім шаром повинна бути цибуля.
- Налийте в банку окріп і накрийте кришкою.
- Коли вода злегка охолоне, злийте її. Повторно залийте банку окропом, накрийте кришкою і злийте, коли водичка повністю охолоне.
- Паралельно займіться маринадом. Налийте в каструлю літр водички і додайте всі інгредієнти за списком, крім рослинної олії і оцту.
- Розмішайте, а потім додайте олію. Знову розмішайте.
- Коли маринад закипить, влийте оцет і вимкніть вогонь.
- Затейте помідори маринадом. Щільно закрийте кришкою або закайте.
- Переверніть вгору денцем і укутайте до повного охолодження.