Це не звичайна закуска на зиму. Тут помідори і цибуля будуть не просто в розсолі або маринаді – вони будуть в желе. Закуска виглядає дуже красиво і незвично, а на смак просто неймовірна – створюється ілюзія, що ви їсте свіжі томати.
Помідори можна брати будь-якого кольору. Дуже важливо, щоб вони були щільні, не м’які. В іншому випадку заготівля просто розпадеться. Цибулі беріть на свій смак. Любите цей овоч? Додавайте побільше. 1 літра розсолу вистачить приблизно на 3 літрові баночки помідор.
Інгредієнти
Порції: –+
- На 1 банку
 - Помідор
 - Цибуля ріпчаста
 - Перець чорний горошок 5-6 шт.
 - Гвоздика 1 шт.
 - Лавровий лист 1 шт.
 - На 1 літр розсолу
 - Желатин 25-30 гр.
 - Цукор-пісок 4 ст. л.
 - Оцет столовий 9% 2 ст. л.
 - Сіль 1 ст. л.
 
Кроки
- Помідори потрібно помити і протерти.
 - Желатин розведіть по інструкції.
 - Цибулю очистіть і наріжте чверть кільцями.
 - Помідори розріжте на невеликі частки, видаливши місце, де кріпилася плодоніжка.
 - У вимиті чисті баночки покладіть по гвоздичці, лавровому листу і по 5-6 горошинок запашного перцю.
 - Потім викладіть шар томатів, шар цибулі, шар томатів, шар цибулі. Чергуйте до самого верху.
 - Тепер в каструлю перелийте желатин. Додайте води так, щоб разом з тією водою, де розводили желатин, вийшов 1 літр.
 - Посоліть і додайте цукор. Поставте на плиту.
 - Коли розсіл закипить, додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
 - Отриманим розсолом залийте баночки з помідорами і цибулею. Накрийте кришками.
 - У глибоку каструлю покладіть рушник, поставте банки з овочами і налийте води по плічка. Надішліть на плиту.
 - Коли вода закипить, знизьте рівень вогню і варіть 7-8 хвилин.
 - Акуратно дістаньте баночки з каструлі, закатати кришками і поставте на кришки. Укутайте чимось банки і залиште, щоб баночки повністю охололи.
 


