Дуже м’які ароматні пиріжки з соковитою, в міру густою начинкою. Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста виходять повітряні, як хмарка. Солодке тісто ідеально гармонує зі злегка кислуватою начинкою, а завдяки змазуванню заготовки жовтком пиріжки виходять ще й дуже рум’яними.
По можливості начинку краще готувати заздалегідь, так як її потрібно буде ще остудити, а це досить довго. У рецепті також дано пораду, як швидко дати піднятися тісту, але ви можете використовувати і будь-який інший спосіб. Всі продукти, за винятком молока, повинні бути кімнатної температури. А ось молоко беріть тепле, але не гаряче.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Молоко коров’яче 400 мл.
- Борошно пшеничне 1-1.2 кг.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Рослинна олія 60 гр.
- Дріжджі пресовані 40 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Знадобиться для начинки:
- Вишня 1 кг.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 50 гр.
Кроки
- У глибоку ємність налийте тепле молоко. Додайте дріжджі, 2 чайні ложки цукру, ванільний цукор, 4-6 столових ложок просіяного борошна і добре все розмішайте за допомогою віночка.
- Залиште в сторону постояти, щоб дріжджі активувалися.
- Відокремте 2 жовтки від білків і відставте в сторону, щоб змастити ними пиріжки перед випічкою.
- Білки з’єднайте з іншими яйцями. Додайте сіль і весь цукор, м’яке вершкове масло, рослинну олію. Останньої буквально 2 ложечки залиште для замісу тіста. Все гарненько розмішайте.
- З’єднайте яєчну масу з дріжджовий масою. Розмішайте віночком.
- Додайте більшу частину просіяного борошна і замісіть тісто. При необхідності досипати борошно далі.
- Готове тісто оформіть в кулю і змастіть рослинною олією. Їм же змастіть пакет, куди покладіть тісто.
- Перекладіть тісто в пакет. Слідкуйте, щоб він не пропускав воду.
- Налийте в каструлю теплої води і покладіть в неї пакет з тістом на 40 хвилин.
- Поки тісто піднімається, треба зайнятися начинкою, хоча можна це зробити і заздалегідь.
- Змішайте цукор з крохмалем. На плиту поставте сковороду і покладіть в неї підготовлену чисту вишню.
- Посипте цукром, і перемішайте. Уваривайте помішуючи. Коли помітите, що Вишнева маса закипає, дайте їй покипіти буквально хвилинку. Остудіть начинку.
- Поверхню столу змастіть рослинною олією і поділіть готове тісто на порційні шматочки.
- Заготівельники пиріжків оформіть в кульки і покладіть на стіл, змастіть олією. Прикрийте плівкою.
- Потім візьміть першу кульку, розкачайте в коржик. На центр покладіть начинку і скріпіть краї посередині.
- Потім від краю до центру защипніть краєчки, а потім обкатайте пиріжок, надавши йому потрібну форму.
- Покладіть майбутній пиріжок на застелене пекарським папером деко швом вниз. Повторіть з іншими заготовками.
- Коли деко буде наповнений, дайте майбутнім пиріжкам постояти ще 30 хвилин, щоб знову піднятися.
- Змастіть пиріжки збитими жовтками.
- Випікайте пиріжки з вишнею при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.