Цей спосіб приготування лагмана трошки відрізняється від усіх попередніх. Якщо до цього ми тушкували овочі і м’ясо, то тут ми все ж більше смажимо. В процесі не потрібно підливати воду або додавати олію, якщо спочатку ви налили її досить. Красивий, неймовірно ароматний, дуже смачний лагман.
Замість класичних помідорів беремо томати в своєму соку – у них більш насичений смак, та й це спрощує процес готування. Перець чилі додавайте на свій смак. Якщо не любите гостру кухню, краще і зовсім його прибрати. Починати обжарку всіх інгредієнтів потрібно саме з цибул і- так лагман придбає трошки інший більш цікавий смак, адже смажена цибуля смачніше тушкованої.
- М’ясо 1 кг.
- Локшина 300 гр.
- Перець солодкий 2 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Помідори у власному соку 1 банка
- Часник 5-6 зубчиків
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр за смаком
- Перець чилі за смаком
- Зіра за смаком
- Рослинна олія
- Закип’ятіть воду для локшини. Не забудьте підсолити. Коли вона закипить, відваріть локшину і відкиньте в друшляк.
- Цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками. Надішліть в розпечений казан (в ньому вже має бути прогріта олія). Обсмажуйте, періодично перемішуючи.
- Поки цибуля смажиться, помийте і витріть м’ясо. Наріжте невеликими кубиками.
- Тепер покладіть в казан мяско і обсмажуйте його, періодично перевертаючи. В процесі трохи присоліть, додайте трошки перцю, коріандру і зіри.
- Очистіть моркву і наріжте на маленькі кубики.
- Помийте і витріть перець, звільніть його від насіння, а потім розріжте на невеликі квадратики.
- Коли м’ясо практично приготується і гарненько обсмажити з цибулею і спеціями, додайте моркву, розмішайте і продовжуйте обсмажувати все разом.
- Потім додайте нарізаний перець. Гарненько все перемішайте.
- Часник очистіть і наріжте пластинками. Відразу ж відправте в казан і все розмішайте.
- Тепер зменшіть вогонь і додайте столову ложку пасти з томатів. Знову все добре розмішайте.
- Додайте гострий перчик за смаком – можна буквально кілька кілець.
- Тепер черга помідорів у власному соку – відправте їх в казан. Розмішавши.
- Зробіть вогонь до самого маленького, накрийте кришкою і тушкуйте хвилин 10.
- Спробуйте лагман і, якщо потрібно, додайте сіль або будь-яку іншу приправу.
- Збільште вогонь і додайте варену локшину. Перемішавши. Обсмажуйте буквально 3-4 хвилини, добре перевертаючи все.
Подавайте смажений лагман гарячим зі свіжою зеленню.