А така зимова заготівля з цвітної капусти полюбиться в томатному соку, особливо може сподобатися любителям маринованого солодкого перцю. Використовувати її ви можете не тільки як гарнір або закуску, але і додавати в суп. Із зазначеного в рецептурі кількості продуктів вийде приблизно 2,5 л смачного салату, який в зимовий час допоможе наситити організм корисними вітамінами і протистояти вірусним захворюванням.
Інгредієнти
Порції: –+
- Олія соняшникова 240 мл.
- Помідор 1.5 кг.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Цвітна капуста 1.5 кг.
- Сіль 50 гр.
- Перець болгарський 4 шт.
- Цукор-пісок 140 гр.
- Часник 1 головка
Кроки
- Промийте капусту. Розділіть акуратно на суцвіття, основну ніжку для приготування не використовуйте.
- Скип’ятити воду. Закиньте підготовлений овоч. Варіть до напівм’якого стану. Рідину злийте.
- Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте середніми кубиками. Забарвлення овоча ролі не грає, тому можете використовувати різнокольоровий або одного кольору.
- Томати пропустіть через м’ясорубку або збийте блендером. Якщо хочете отримати більш ніжну заливку, то отриману масу можете пропустити через сито.
- Поставте на вогонь. Посоливши. Насипте цукор, при бажанні можете використовувати меншу кількість. Влийте олію і оцет. Перемішавши. Варіть 10 хвилин на мінімальному полум’ї.
- Додайте кольорову капусту і болгарський перець. Перемішайте і поваріть після закипання 20 хвилин.
- Додайте порубаний часник. Варіть 7 хвилин.
- Перекладіть в стерильні банки і закрийте стерильними кришками. Переверніть і укрийте пледом. Залиште поки заготовки не охолонуть.