Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі. При цьому апельсин дає приємний післясмак, але відразу він не відчувається. І аромат просто приголомшливий!.. Дуже ніжне, гладке і в міру густе варення.
Цукор додавайте з розрахунку 800 грам підсолоджувача на 1 літр ягідного пюре. Коли будете готувати варення, для спрощення процесу можете не знімати ягоди з гілочок. Далі все одно доведеться пропустити масу через сито, і в варення вони не потраплять.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина червона (порічки) 1 кг.
- Апельсин 1 шт.
- Цукор-пісок
Кроки
- Гарненько промийте ягоди, потім переберіть, щоб не було сміття або поганих екземплярів.
- Апельсин обполосніть водою, а потім протріть рушником – його потрібно додавати прямо зі шкіркою.
- У каструлю викладіть підготовлену ягоду, залийте водою – вона повинна приховати всю смородину.
- Надішліть каструлю на вогонь. Після того як ягода закипить, проваріть її ще 5 хвилиночок. Знімайте пінку, якщо вона буде утворюватися.
- Паралельно варінню порічок наріжте апельсин. Обов’язково дістаньте кісточки – вони не потрібні, і будуть давати гіркоту в варення.
- Подрібніть фрукт за допомогою блендера або м’ясорубки і відправте в такому вигляді до смородини – вона у вас ще не повинна кипіти. Перемішавши.
- Через 5 хвилин після закипання остудіть майбутнє варення до теплого стану.
- Перетріть через сито або за допомогою спеціальної насадки в комбайні.
- Ягідне пюре поверніть назад в каструлю і поставте на плиту.
- Коли варення закипить, поваріть його хвилинок 5. Прибирайте з варення пінку.
- Розлийте варення по банках, які потрібно простерилізувати заздалегідь.
- Закрийте кришками герметично. Переверніть на кришки і укутайте. Залиште так до повного охолодження.