Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою і хрусткою, а також прекрасно доповнить будь-які гарячі страви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Морква 3 шт.
- Гвоздика 2 ч. л.
- Перець чорний горошок 2 ч. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Вода 3.5 ст.
Кроки
- Старанно промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки.
- Далі підготовлений овоч ріжемо тонкими і довгастими пластинками.
- Також чинимо і з морквою.
- Укладаємо інгредієнти щільно в чисті і стерилізовані банки.
- Заливаємо їх вміст гарячою водою і настоюємо 15 хвилин.
- Через деякий час воду акуратно зливаємо в каструлю і готуємо маринад. Спочатку розчиняємо сіль, цукор і лимонну кислоту.
- Потім додаємо горошини перцю.
- Слідом гвоздику. Кип’ятимо і прибираємо з вогню.
- Готовим маринадом заливаємо овочі в банках. Після відправляємо їх на стерилізацію в каструлю з киплячою водою. Проводимо процедуру 20 хвилин.
- Готово! Закривайте банки кришками, остуджують і ставте на зберігання.