Голубці – таке домашнє і смачне блюдо, що ніхто б не відмовився їсти його хоч кожен день. Тим більше, що готувати голубці можна абсолютно в будь-який сезон, але найніжнішими вони виходять саме зі свіжої капусти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква 150 гр.
- Курячий фарш 700 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Томатна паста 50 мл.
- Сіль 20 гр.
- Перець чорний мелений 3 гр.
- Цибуля ріпчаста 200 гр.
- Помідор 200 гр.
- Капуста білокачанна 700 гр.
- Вода 700 мл.
Кроки
- Рис відваріть до напівготовності. У мисці змішайте курячий фарш, рис, подрібнену цибулю, посоліть і приправте начинку за смаком.
- Качан капусти помийте і відправте його цілком в мікрохвильовку на 10 хвилин, після цього листя будуть добре відділятися. Біля качана зробіть глибокі надрізи.
- Акуратно зніміть листя з качана.
- На капустяне листя кладіть начинку і загортайте голубці у формі конвертиків.
- Зробіть так з усім фаршем і капустяним листям.
- Потім обсмажте голубці з усіх боків на рослинній олії.
- Далі на сковороді обсмажте цибулю, моркву і помідори, додайте томатну пасту.
- Окремо на сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте його на сковороду до овочів, перемішайте.
- Після цього влийте окріп і посоліть соус за смаком.
- Коли соус буде готовий, викладіть в нього голубці і тушкуйте їх на повільному вогні 40-50 хвилин. В кінці додайте очищені зубчики часнику.
- Подавайте голубці в гарячому вигляді зі сметаною.
Приємного апетиту!