До нарізаної капусти, моркви, цибулі та перцю додається сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникова олія. Все добре перемішується і розкладається по банках. Салат залишається при кімнатній температурі на три дні і забирається в холодильник.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 5 кг.
- Морква 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Цукор-пісок 350 гр.
- Сіль 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% 500 мл.
- Олія соняшникова 500 мл.
Кроки
- Починаємо приготування з підготовки капусти. Знімаємо з неї верхні листки, добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому або бавовняному рушнику. Далі шаткуємо її за допомогою комбайна або ножа і перекладаємо в глибоку миску.
- Цибулю очистимо, ріжемо на шматочки середнього розміру і відправляємо в миску до нашаткованої капусти.
- Болгарський перець також промиваємо під проточною водою, вирізаємо плодоніжки і вичищаємо насіння. Нарізаємо його кубиком або соломкою і відправляємо в ємність до решти овочів.
- Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою, натираємо на крупній тертці і відправляємо в миску з цибулею, перцем і капустою.
- Акуратно перемішуємо всі овочі між собою, після чого додаємо до них цукровий пісок, сіль, рослинну олію і оцет. Ще раз все добре перемішуємо, поки овочі не почнуть виділяти сік.
- Банки, в яких будемо зберігати салат, ретельно промиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним овочі, утрамбовуючи їх. Ми залишаємо все, таким чином, на три дні при кімнатній температурі, після чого щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в льох або холодильник. Подаємо овочевий салат до столу разом з улюбленими стравами.
Приємного апетиту!