Для приготування грибної ікри підходять практично всі види грибів. Особливо ароматною вона виходить з лісових грибів. Тому сміливо можете збирати в лісі всі підряд їстівні види.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Рослинна олія
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
Кроки
- Гриби очистіть, добре помийте і відваріть в підсоленій воді, постійно знімайте з поверхні води піну. Потім шумівкою дістаньте гриби з каструлі і дайте їм охолонути.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
- Моркву очистіть, помийте і прокрутіть через м’ясорубку. Також пропустіть через м’ясорубку гриби.
- Ріпчасту цибулю обсмажте на олії до м’якості.
- Потім додайте на сковороду моркву і продовжуйте смажити 5-10 хвилин.
- Після цього викладіть подрібнені гриби, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте ікру 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Через 20 хвилин від додавання грибів додайте оцет, сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте до готовності.
- Готову грибну ікру розкладіть по стерилізованим банкам, закатати їх стерилізованими кришками, укутайте в ковдру і дайте їм повністю охолонути.
Зберігайте ікру в прохолодному місці.