Зелена стручкова квасоля в домашніх умовах на зиму

Пропонуємо рецепт хрусткої вітамінної закуски із зеленої квасолі, багатої мінеральними речовинами і органічними кислотами. Вона ідеально підійде як для буденного, так і для святкового столу.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 15 хвДрук
  • Вибираємо зелену стручкову квасолю для закачування: без пошкоджень і бажано молоду. Промиваємо її проточною водою і обрізаємо кінці стручків з обох сторін. Розрізаємо стручки на дві половинки.
  • Промиваємо зелень і овочі водою. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки. Попередньо позбавляємо солодкий перець від серцевини. Дрібно нарізаємо його, а потім подрібнюємо петрушку.
  • Викладаємо всі інгредієнти (крім квасолі) в каструлю. Посипаємо їх сіллю і цукром. Вливаємо необхідну порцію рослинної олії. Переміщаємо каструлю на плиту. Перемішуємо її вміст і доводимо до кипіння.
  • Відправляємо в ємність квасолю і продовжуємо варити інгредієнти близько 60 хвилин. Ближче до кінця варіння необхідно очистити і дрібно нарізати часник, а потім додати його в масу. Заливаємо оцет, перемішуємо інгредієнти і через пару хвилин вимикаємо плиту.
  • Заздалегідь готуємо банки і кришки для закачування: очищаємо, вимиваємо і проводимо термообробку. У чисті ємності викладаємо блюдо з квасолі з овочами, а потім закочуємо банки кришками.

Закуска повинна охолонути в перевернутому положенні під ковдрою, потім її можна зберігати в холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь