Для салату ви можете вибрати квасолю будь–якого сорту – білу, червону або з цятками. Готові закрутки зберігайте до повного охолодження добу, а потім перемістіть в холодильник.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля біла ½ кг.
- Морква ½ кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Помідор ½ кг.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Олія рафінована 1 ст.
- Лист лавровий 2 шт.
Кроки
- Перебираємо квасолю, а потім укладаємо її в друшляк і промиваємо проточною водою. Перекладаємо продукт в будь-яку глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Ставимо в холодильник на ніч.
- Вранці зливаємо рідину, знову промиваємо квасолю, а потім перекладаємо її в каструлю. Переносимо каструлю на плиту і включаємо вогонь. Коли маса закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити бобові протягом сорока хвилин.
- Тепер займемося овочами. Промиваємо солодкий перець і помідори. Моркву також промиваємо, а потім очищаємо її ножем від верхнього шару. Знову споліскуємо. Подрібнюємо моркву в окрему миску на тертці.
- Видаляємо місця кріплення плодоніжок у томатів і нарізаємо їх кільцями невеликої товщини (не більше 0,5 сантиметра). Перець розрізаємо на дві половинки, щоб було простіше видалити серцевину. Вирізаємо плодоніжки. Шаткуємо перець соломкою.
- Ставимо каструлю на плиту і вливаємо в неї олію. Включаємо техніку і доводимо олію до кипіння. Потім додаємо в каструлю моркву і обсмажуємо її близько 10 хвилин, не забуваючи при цьому помішувати. Тепер відправляємо в каструлю болгарський перець, лавровий лист, сіль і мелений перець. Помішуючи, тушкуємо масу ще 10 хвилин.
- Зливаємо воду з каструлі з квасолею в раковину. Викладаємо бобові разом з помідорами до решти інгредієнтів. Перемішуємо їх і млоїмо 15 хвилин. Перед тим, як вимкнути плиту, вливаємо в суміш оцет і перемішуємо продукти.
- Заздалегідь готуємо банки і кришки для закачування салату: очищаємо їх содою, промиваємо і стерилізуємо. Потім викладаємо в них гарячий салат і закочуємо. Ми залишаємо банки на добу в перевернутому вигляді. Укутуємо їх ковдрою. Потім переносимо в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!