Замариновані в одній банці патисон і кабачок – закуска візуально-естетична і без особливої відмінності смаків овочів, але тим не менше такий варіант домашньої заготовки існує. Для неї вибирають молоді невеликі овочі: патисони до 7 см в діаметрі і кабачки довжиною не більше 15 см. доповнимо ці овочі цибулею і свіжою зеленню. Готуємо методом 2-кратної заливки маринадом з подальшою стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 500 гр.
- Кабачок 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 6 зуб.
- Перець духмяний горошок 8 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Петрушка 2 пучка
- Маринад:
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет 70% ½ ч. л.
Кроки
- Банки для цієї заготовки вимийте з харчовою содою і простерилизуйте в мікрохвильовці. Кришки прокип’ятіть. Цибулини очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Почистіть часник. На дно кожної банки помістіть кільця цибулі, часникові зубки, лавровий лист і горошки запашного перцю.
- Поверх їх укладіть промиту петрушку.
- Патисони і кабачки добре промийте під проточною водою і відріжте кінчики. Кабачки розріжте на шматочки. Підготовлені овочі компактно укладіть в банки з прянощами.
- У каструлі варимо маринад із зазначеного в рецепті кількості води, солі і цукру. Киплячим маринадом заливаємо овочі в банках на 15-20 хвилин.
- Потім маринад зливаємо в ту ж каструлю, доводимо до кипіння і повторно заливаємо ним овочі.
- Потім приступаємо до стерилізації. Банки з патисонами і кабачками ставимо у велику каструлю з гарячою водою, застеливши її дно рушником, щоб вода була до рівня плічок банок.
- Прикриваємо їх кришками і стерилізуємо протягом 10 хвилин від початку кипіння води в каструлі.
- Потім в кожну банку наливаємо по ½ чайної ложки оцтової есенції або по 3 ст. л. 9%-ного оцту і їх щільно закорковуємо. Перевіряємо герметичність закачування.
- Банки охолоджуємо в перевернутому вигляді при домашній температурі і потім переносимо на зберігання в прохолодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!