Смачні патисони, мариновані з кабачками на зиму

патисони мариновані з кабачками на зиму

Замариновані в одній банці патисон і кабачок – закуска візуально-естетична і без особливої відмінності смаків овочів, але тим не менше такий варіант домашньої заготовки існує. Для неї вибирають молоді невеликі овочі: патисони до 7 см в діаметрі і кабачки довжиною не більше 15 см. доповнимо ці овочі цибулею і свіжою зеленню. Готуємо методом 2-кратної заливки маринадом з подальшою стерилізацією.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Банки для цієї заготовки вимийте з харчовою содою і простерилизуйте в мікрохвильовці. Кришки прокип’ятіть. Цибулини очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Почистіть часник. На дно кожної банки помістіть кільця цибулі, часникові зубки, лавровий лист і горошки запашного перцю.
  • Поверх їх укладіть промиту петрушку.
  • Патисони і кабачки добре промийте під проточною водою і відріжте кінчики. Кабачки розріжте на шматочки. Підготовлені овочі компактно укладіть в банки з прянощами.
  • У каструлі варимо маринад із зазначеного в рецепті кількості води, солі і цукру. Киплячим маринадом заливаємо овочі в банках на 15-20 хвилин.
  • Потім маринад зливаємо в ту ж каструлю, доводимо до кипіння і повторно заливаємо ним овочі.
  • Потім приступаємо до стерилізації. Банки з патисонами і кабачками ставимо у велику каструлю з гарячою водою, застеливши її дно рушником, щоб вода була до рівня плічок банок.
  • Прикриваємо їх кришками і стерилізуємо протягом 10 хвилин від початку кипіння води в каструлі.
  • Потім в кожну банку наливаємо по ½ чайної ложки оцтової есенції або по 3 ст. л. 9%-ного оцту і їх щільно закорковуємо. Перевіряємо герметичність закачування.
  • Банки охолоджуємо в перевернутому вигляді при домашній температурі і потім переносимо на зберігання в прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь