Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби. Заготівля зберігається в холодильнику або морозилці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1 кг.
- Селера 1 шт.
- Кріп парасольки 3 шт.
- Часник 3 зуб.
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі вирізаємо у них серцевину, щоб розсіл з більшою легкістю проникав всередину.
- Парасольки кропу з селерою також добре промиваємо. Зубчики часнику очистимо, а селеру нарізаємо невеликими шматочками.
- Банки, в яких будуть кваситися помідори, добре промиваємо під проточною водою і обдаємо їх окропом. На дно кладемо парасольку кропу, часник і частину селери.
- Далі укладаємо помідори отворами вгору. Таким чином, чергуємо їх з кропом, часником і селерою, поки банка не заповниться.
- У сотейник наливаємо воду, додаємо туди цукровий пісок, сіль і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи. Заливаємо вміст банки розсолом, що вийшов, прикриваємо блюдцем і залишаємо кваситися на три доби.
- Через цей час квашені помідори будуть готові. Зберігаємо їх в холодильнику протягом місяця або перекладаємо в контейнер, заморожуємо і дістаємо взимку.
Подаємо до столу разом з основною стравою. Приємного апетиту!