У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 3 шт.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Сир вершковий 250 гр.
- Волоський горіх 3 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Кінза 1 пучок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Помідор 2 шт.
Кроки
- Помідори нарізати невеликими брусочками.
- Волоські горіхи порубати якомога дрібніше.
- Баклажани розділити на тонкі слайси уздовж, змастити олією, присипати сіллю і випікати в духовці близько 10 хвилин.
- У глибокій мисці змішати сир з натертим часником, подрібненими горіхами і рубаною кінзою, приправити сіллю і чорним перцем.
- У злегка остиглі баклажани покласти начинку з сиру, трохи помідорів і сформувати рулетики. Викласти готову закуску на блюдо, прикрасивши зеленню і шматочками волоського горіха.