У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру з кабачків, але смак інший і більш гострий за рахунок часнику і червоного перцю, а томатна паста додасть яскравість смаку. Для неї беруть зрілі кабачки або цукіні і подрібнюють їх на м’ясорубці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2.5 кг.
- Часник 120 гр.
- Перець гострий 1 шт.
- Томатна паста 350 гр.
- Рослинна олія 1 ст.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Перець червоний мелений за смаком
Кроки
- Перед початком готування аджики відміряйте в зазначеній в рецептурі кількості всіх інгредієнтів, щоб нічого не забути. З промитих кабачків зніміть шкірку, видаліть насіння з м’якоттю і наріжте їх середніми шматочками, щоб було зручно перекручувати. Очистіть від лушпиння часникові зубки.
- Потім нарізані кабачки і часник перекрутіть на м’ясорубці з середніми гратами.
- Отриману кабачкову з часником масу перекладіть в спеціальний для тушкування посуд. Насипте до неї відміряну кількість цукру з сіллю і влийте склянку рослинної олії.
- Потім посуд помістіть на плиту і підключіть невеликий вогонь. У цю масу покладіть томатну пасту, лопаткою перемішайте і тушкуйте аджику під прикритою кришкою протягом півгодини. Аджику при тушкуванні трохи перемішуйте. До кінця тушкування насипте до аджики на свій смак трохи меленого червоного перцю, налийте оцет і ще раз перемішайте. Тушкуйте аджику з оцтом і перцем ще протягом 5 хвилин.
- Заздалегідь простерилізуйте зручним для вас способом невеликі банки і прокип’ятіть кришки. Вогонь під аджикою не вимикайте, а відразу гарячу масу обережно розкладіть по банках і герметично їх закупорьте. Потім баночки з аджикою остудіть в перевернутому вигляді і можете переносити в місце зберігання ваших консервацій.
Вдалих і смачних заготовок!