Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням томатної пасти, часнику і гострого перцю. Цей варіант вважають класичним. Подрібнюємо кабачок за допомогою блендера, адже не завжди є на кухні м’ясорубка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 4 кг.
- Часник 200 гр.
- Томатна паста 500 гр.
- Перець гострий 4 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Рослинна олія 300 мл.
- Оцет столовий 9% 200 мл.
- Перець червоний мелений 1.5 ст. л.
Кроки
- Кабачки для аджики ретельно промийте під проточною водою і обсушіть серветкою. Щільну шкірку краще зніміть. Видаліть м’якоть з насінням і наріжте кабачки невеликими шматочками. Потім подрібніть кабачки в блендері і порційно, так як обсяг заготовки не маленький. Подрібнені кабачки відразу перекладайте в спеціальий для тушкування посуд.
- Очистіть від лушпиння часник і його подрібніть таким же чином, як кабачок. Потім його перекладіть в каструлю в загальну масу.
- Потім до кабачків додайте вказану в рецепті кількість томатної пасти, рослинної олії і насипте цукор з сіллю.
- Потім насипте половину червоного меленого перцю, добре всю масу перемішайте і спробуйте на смак, можливо, перцю буде достатньо.
- Каструлю з аджикою помістіть на плиту і включіть мінімальний вогонь. Млоїть аджику під злегка прикритою кришкою протягом 2 годин, періодично перемішуючи її лопаткою, щоб не пристала на дно.
- За пару хвилин до закінчення тушкування влийте в аджику столовий оцет і, не вимикаючи плиту, розлийте її по заздалегідь простерилізованим банкам. Потім банки щільно закупорьте прокип’яченими кришками, переверніть і на ніч накрийте будь-який «шубою».
Остигнула аджику з кабачків з томатною пастою і перцем можете зберігати в будь-якому темному місці.