Оригінальний рецепт заготовки патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит і смак, закуска відмінно підходить для подачі до міцного алкоголю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Патисон 1 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Часник 1 головка
- Сіль 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Коріандр мелений ½ ч. л.
- Перець чорний мелений 1.5 ч. л.
- Рослинна олія 50 мл.
- Оцет столовий 9% 30 мл.
Кроки
- Патисони промивають, обсушують і нарізають у вигляді брусків.
- Очищені цибулини подрібнюють на шматочки у вигляді півкілець.
- Моркву нарізають брусочками або стрічками, як для приготування по-корейськи.
- Овочі складають в одну глибоку ємність, додають до них натертий або роздавлений часник, потрібні спеції і прянощі, а також цукор з сіллю.
- У перцю видаляють насіння і шаткують його тоненькою соломкою, додають до вже нарізаним іншим овочів.
- Все разом заливають олією і оцтом, перемішують і залишають для настоювання на 2 години.
- Розподіляють салат по стерилізованим баночках, зверху заливають соком, що виділився. Ємності з салатом ставлять на стерилізацію в широку каструлю і тримають 15 хвилин.
- Після закривають, дають охолонути в перевернутому вигляді і зберігають в приміщеннях з прохолодним повітрям.