Така ікра буде паличкою-виручалочкою для господині: і як закуска на бутерброд, і як заправка для борщу, і як добавка для салатів. Щоб ікра була смачною, вибирайте «правильний» буряк: темний, соковитий, без світлих кілець на зрізі і темних пошкоджень.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 2 кг.
 - Часник 3 зуб.
 - Сіль 2 ч. л.
 - Рослинна олія 6 ст. л.
 - Цукор-пісок 3 ч. л.
 - Оцет столовий 9% 2 ст. л.
 
Кроки
- Буряк попередньо відварюємо до готовності. Після варіння охолоджуємо, очищаємо від шкірки і ріжемо на шматки.
 - Варений буряк перекручуємо через м’ясорубку разом з очищеними зубками часнику.
 - Отриману масу поміщаємо в ємність для варіння, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинну олію. Після закипання варимо масу п’ятнадцять хвилин на невеликому вогні.
 - Вливаємо оцет, перемішуємо, варимо ще п’ять хвилин.
 - Знімаємо ікру з плити і в гарячому вигляді розкладаємо її по сухим стерильним банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками.
 
Остиглі банки прибираємо на зберігання.
Приємного апетиту!

