Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу. Рецепт дуже простий, а смак і аромат ви запам’ятаєте надовго.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Олія оливкова 1 ст.
- Базилік свіжий ¼ ст.
- Помідор 1 шт.
- Сир Моцарелла 150 гр.
- Сир Пармезан (натертий) ¾ ст.
- Соус гострий 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні 350 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Трави італійські ½ ч. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Чисті і сухі баклажани нарізаємо тонкими слайсами, а помідори подрібнюємо на невеликі кубики.
- У глибоку тарілку засипаємо панірувальні сухарі і до них додаємо італійські трави, пармезан, сіль і перець – перемішуємо. В іншій ємності гарненько збиваємо два яйця.
- Кожну скибочку баклажанів необхідно запанірувати, для цього нам необхідно: слайс відразу занурюємо в борошно, потім у збите яйце і потім в панірувальні сухарі. Таким чином, чинимо з усіма овочевими пластинками.
- У сотейник або сковороду з високими бортами наливаємо велику кількість оливкової олії і Розжарюємо на великому вогні.
- У гарячу олію викладаємо по кілька слайсів і обсмажуємо з двох сторін до коричнево-золотистого кольору. Готові скибочки перекладаємо на паперові рушники, які вберуть в себе надлишки олії.
- Хрусткі смужки баклажанів викладаємо на деко (на відстані в кілька сантиметрів один від одного), змащуємо будь-яким гострим соусом. Зверху соусу посипаємо подрібненою або натертою моцарелою.
- Далі, на моцарелу викладаємо листки свіжого базиліка (можна замінити сушеним) і кубики томатів. Зверху кладемо ще один слайс баклажанів і знову начинку-робимо три шари. Останній шар прикрашаємо невеликою кількістю натертого пармезану.
- Закуску відправляємо в духову шафу і запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею прикрашаємо подрібненим базиліком.
Приємного апетиту!