Смачний і корисний домашній десерт можна приготувати з яблук. Оцініть яскравий рецепт пастили в духовці. Порадуйте своїх рідних або гостей. Можна подавати до гарячого чаю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2 кг.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Кориця за смаком
Кроки
- Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і ділимо на кубики невеликого розміру. Перекладаємо шматочки в каструлю.
- Додаємо цукор і млоїмо продукт на слабкому вогні, поки не утворюється кашка.
- В кінці готування додаємо корицю за смаком. Але можна обійтися і без неї.
- Подрібнюємо масу за допомогою блендера.
- Маса повинна виглядати як однорідне пюре.
- Рівномірно розподіляємо яблучне пюре по деко з пергаментом.
- Розігріваємо духовку до 100 градусів. Підсушуємо заготовку близько 7 годин з прочиненими дверцятами.
- Готову пастилу акуратно відокремлюємо від пергаменту і ділимо на рівні частини.
- Складаємо шматки один на одного.
- Далі частування можна розрізати на невеликі шматочки. За бажанням, пастилу можна прикрасити цукровою пудрою.