Картопляне пюре останнім часом ставлю на стіл перед гостями чисто з пристойності. Адже будь-який інший гарнір розбирають ще гірше. Звичайно, я гостей розумію. Хто буде їсти картоплю, поки перед носом стоїть запечена качка, наприклад. Але якщо з вчорашнього рису можна зробити Аранчіні, то пюре я пускаю на картопляні пиріжки з сиром.
Ця страва максимально проста і бюджетна. Її я готую з того, що завжди знайдеться в холодильнику: картопля, яйця, сир. Хрусткі картопляні пиріжки з сиром на сковороді не вимагають багато часу на приготування, особливо якщо у вас вже є готове пюре. Втім, для такої страви не шкода зробити і свіже.
- Картопля 700 гр.
- Морква 1 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
- Масло вершкове 20 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 5 ст. л.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Кефір 3 ст. л.
- Олія соняшникова за смаком
- Картоплю очистіть, наріжте шматочками. Відваріть її в підсоленій воді до готовності, а потім розімніть товкачем в пюре. Звичайно, можете взяти і готове картопляне пюре.
- До картоплі додайте подрібнену зелень, натертий на крупній тертці сир, сіль і перець за смаком. Моркву натріть на середній тертці, обсмажте у вершковому маслі. Додайте її до картоплі.
- Тепер зробіть кляр. До яєць додайте борошно, розпушувач і трохи солі. Залийте все кефіром. Змішайте продукти до однорідності.
- З картопляної маси сформуйте котлетки, що поміщаються в долоні. Кожен виріб занурте в кляр, обсмажте його на розпеченій олії з обох сторін до готовності.
Ледачі картопляні пиріжки з сиром готові. Подавайте їх ще гарячими, поки сир всередині тягучий і м’який. Найкраще до такої закуски підійде часниково-вершковий соус, перевірено на практиці. Втім, зі звичайним кетчупом їх теж можна їсти. А як ви розправляєтеся з вчорашнім пюре? Діліться досвідом!