Який же Новий 2022 рік без Діда Мороза? Салат в такому оформленні можна приготувати для новорічного столу. Звичайно, блюдо можна зробити у вигляді Тигра, але і таку ідею також варто взяти на замітку.
Інгредієнти
Порції: –+
- М’ясо 300 гр.
- Чорнослив 100 гр.
- Сир твердий 150 гр.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Куряче яйце 4-5 шт.
- Рослинна олія
- Майонез столовий молочний
- Сіль за смаком
Кроки
- Будь-яке (на вибір) м’ясо відварюємо до готовності, охолоджуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
- До нарізаного м’яса додаємо чорнослив, який також ріжемо малими шматочками.
- За допомогою великої терки подрібнюємо сир, перекладаємо його в миску до решти інгредієнтів.
- Кубиками кришимо цибулю, тонкими пластинами шаткуємо гриби, натираємо на тертці моркву.
- Тепер в невеликій кількості олії злегка пасеруємо цибулю, потім обсмажуємо разом з морквою.
- Як тільки морква злегка підрум’яниться, відправляємо в сковороду печериці, смажимо до випаровування рідини. Після гриби з овочами підсолюємо, витримуємо на вогні ще пару хвилин.
- Остигнувші печериці з морквою і цибулею відправляємо в миску з салатом, слідом кладемо майонез і добре все перемішуємо.
- Для прикраси окремо натираємо на тертці яєчні жовтки і білки.
- Також для оформлення знадобиться солодкий червоний перець, його нарізаємо невеликими кубиками.
- Тепер з салату на плоскому блюді формуємо голову Діда Мороза і з білка робимо йому бороду. З яєчного жовтка — обличчя, шапку — з червоного перцю, узлісся і бубон — з білка. Ніс оформляємо з помідора, а очі – з чорносливу або маслин.
Якщо не подобаються смажені гриби в салатах, можна використовувати консервовані, а для додання страві пікантності краще взяти мариновані.