На святкове застілля я завжди готую салат з курки. Безумовно, класичні закуски на зразок салатів “Олів’є” і “Мімоза” ми любимо, але цей салат кожен раз з’їдається першим! Якщо хочете зробити ваш стіл не тільки смачним і ситним, але і красивим, записуйте рецепт!
Вам сподобається поєднання інгредієнтів для салату з курки і огірків. Дієтичне біле м’ясо, маринована в оцті цибуля, хрустка свіжа морква і огірочки. Це та закуска, яка зможе вгамувати голод, але не дасть відчуття тяжкості.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 2 шт.
- Куряча грудка 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 150 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Оцет яблучний 3% 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Вода 1 ст.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Помідор 1 шт.
- Кріп за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Перш за все замаринуємо цибулю. Для цього наріжте овоч четвертинками кілець, додайте оцет, сіль і цукор. Залиште на 15 хвилин, а потім промийте цибулю холодною водою.
- Вимийте огірки і наріжте їх довгими слайсами за допомогою овочечистки.
- Заздалегідь запечене куряче м’ясо наріжте кубиками невеликого розміру.
- Тепер сформуємо салат. Викладіть слайси огірків на блюдо, в центрі поставте склянку.
- Викладіть підготовлене куряче м’ясо навколо склянки, нанесіть сіточку майонезу.
- Наступний шар — цибуля і знову сіточка майонезу.
- Далі терта морква і майонезна сіточка.
- Далі терта морква і майонезна сіточка.
- Наріжте помідор тонкими скибочками і викладіть в центр салату, формуючи «трояндочку». Посипте закуску рубаною зеленню.