Пекінська капуста, як овоч з нейтральним смаком добре поєднується в складі салату з м’ясом курки і кукурудзою. Популярність салату визначає його відмінний смак, просте і швидке приготування і доступний набір інгредієнтів. У цьому рецепті готуємо салат з обсмаженим філе курки і доповнимо свіжим огірком. Салат добре доповнить як святкове, так і повсякденне меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська 200 гр.
- Куряче філе 1 шт.
- Кукурудза консервована ½ банки
- Куряче яйце 2 шт.
- Огірок 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Рослинна олія 2 ч. л.
- Приправа для курки за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Філе курки промивається, насухо витирається серветкою і добре натирається з обох сторін сумішшю 1 чайної ложки рослинної олії з курячою приправою.
- У сковорідці розігрівається друга чайна ложка олії і в ньому філе обсмажується на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
- Потім в сковорідку до філе наливається трохи води. Філе тушкується під прикритою кришкою протягом 10-15 хвилин і також на маленькому вогні. Приготоване філе остуджують на тарілці.
- Промита і обсушена пекінка шаткується тонкою соломкою і перекладається в салатницю.
- Промитий і обсушений огірок нарізається також соломкою і кладеться поверх пекінкі.
- Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи і нарізаються соломкою, як і капуста з огірком. Перекладаються в салатницю.
- Потім до цієї нарізки пересипається з банки консервована кукурудза.
- Охолоджене філе курки нарізається поперек волокон тонкими брусочками і перекладається до решти інгредієнтів.
- Салат посипається сіллю і до нього кладеться майонез за особистим смаком.
- Потім салат акуратно перемішується і відразу подається до столу в порційних салатницях.
Приємного апетиту!