Олександрійське тісто відрізняється від будь-якого іншого дріжджового тіста тим, що опара вистоюється від 8 до 12 годин. Паски виходять м’якими, пишними, з ароматом топленого молока.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 л.
- Масло вершкове 500 гр.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Борошно пшеничне 2.5 кг.
- Дріжджі живі 150 гр.
- Куряче яйце 10 шт.
- Жовтки 2-3 шт.
- Коньяк 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Ванілін 2-3 гр.
- Родзинки 200 гр.
Кроки
- Ізюм залийте окропом, потім помийте і просушіть.
- У тепле пряжене молоко розкришите дріжджі. Окремо збийте жовтки, яйця і цукор, додайте їх в опару.
- Далі додайте в опару розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 8-12 годин.
- Через відведений час додайте в опару сіль, ванілін і коньяк, перемішайте.
- Потім в кілька заходів додайте просіяне борошно, замісити тісто.
- В кінці додайте родзинки, перемішайте.
- Миску змастіть маслом, викладіть в неї тісто і залиште його в теплому місці на 1,5-2 години на расстойку.
- Далі розподіліть тісто по формах, наповнюючи їх на 1/3. Заготовки залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто ще раз піднялося.
- Потім випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Красиву рум’яну випічку остудіть і прикрасьте на свій смак.
Приємного апетиту!