Часточки помідорів з цибулею на зиму в цьому рецепті готуємо по найпростішому, але перевіреному і надійному варіанту. Вибираємо неперезрілі помідори м’ясистого сорту, щоб в гарячому маринаді часточки зберегли свою форму і не стали кашею. Для більш приємного смаку помідорів додамо до них трохи рослинного масла. З приправ беремо тільки, свіжу зелень. Готуємо без стерилізації і з подвійною заливкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Зелень ½ пучка
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Рослинна олія 1.5 ст. л.
- Вода 500 мл.
Кроки
- Вибрані для заготівлі помідори промити під проточною водою. Потім їх нарізати великими часточками, видаливши плодоніжки. Очистити від лушпиння цибулини і нарізати півкільцями. Зелень промити
- У чисту банку (стерилізувати не потрібно) укласти частину зелені і половину цибулевої нарізки.
- Потім компактно укласти в банку часточки помідорів, розподіляючи між ними решті цибулю. Банку з овочами пару раз струсити, щоб шматочки овочів вляглися більш щільно.
- Поверх помідорів укласти решту зелень. Залити овочі в банку крутим окропом, прикрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
- Після закінчення цього часу воду з банки перелити в каструлю і розчинити в ній цукор з сіллю.
- Маринад довести до кипіння, налити півтори ложки рослинної олії і 50 мл столового оцту. Після повторного закипання вогонь вимкнути.
- Гарячим маринадом залити овочі в банку і її відразу герметично закупорити.
- Банку з часточками помідорів і цибулі залишити на 12 годин для повного охолодження і без укутування «шубою».
Зберігати цю консервацію краще в прохолодному місці. Смачних і вдалих заготовок!