Часточки помідорів з цибулею на зиму

Часточки помідорів з цибулею на зиму в цьому рецепті готуємо по найпростішому, але перевіреному і надійному варіанту. Вибираємо неперезрілі помідори м’ясистого сорту, щоб в гарячому маринаді часточки зберегли свою форму і не стали кашею. Для більш приємного смаку помідорів додамо до них трохи рослинного масла. З приправ беремо тільки, свіжу зелень. Готуємо без стерилізації і з подвійною заливкою.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
40 хвДрук
  • Вибрані для заготівлі помідори промити під проточною водою. Потім їх нарізати великими часточками, видаливши плодоніжки. Очистити від лушпиння цибулини і нарізати півкільцями. Зелень промити
  • У чисту банку (стерилізувати не потрібно) укласти частину зелені і половину цибулевої нарізки.
  • Потім компактно укласти в банку часточки помідорів, розподіляючи між ними решті цибулю. Банку з овочами пару раз струсити, щоб шматочки овочів вляглися більш щільно.
  • Поверх помідорів укласти решту зелень. Залити овочі в банку крутим окропом, прикрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
  • Після закінчення цього часу воду з банки перелити в каструлю і розчинити в ній цукор з сіллю.
  • Маринад довести до кипіння, налити півтори ложки рослинної олії і 50 мл столового оцту. Після повторного закипання вогонь вимкнути.
  • Гарячим маринадом залити овочі в банку і її відразу герметично закупорити.
  • Банку з часточками помідорів і цибулі залишити на 12 годин для повного охолодження і без укутування «шубою».

Зберігати цю консервацію краще в прохолодному місці. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь