Оладки з кабачків виходять пишними, ситними і соковитими. Готуються вони просто і швидко, навіть вранці можна легко замісити тісто і посмажити їх до сніданку. Найкраще для приготування оладок брати молоді кабачки з тонкою шкіркою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Кефір 100 мл.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кріп 10 гр.
- Часник сушений 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Кабачок помийте і натріть на тертці. Кабачкову масу відіжміть від соку.
- Ріпчасту цибулю і кріп дуже дрібно наріжте.
- Змішайте кабачок, цибулю і кріп, додайте кефір і яйце.
- Посоліть, приправте тісто, додайте соду, борошно і добре перемішайте.
- Столовою ложкою викладайте тісто на розігріту сковороду і смажте з двох сторін до рум’яного кольору.
Оладки добре піднімаються і виходять пишними. Промокніть їх від жиру на паперових серветках і подавайте на стіл.
Смачного!