Варення з лимона і малини — це поєднання найважливіших вітамінів в зимову пору. Його відмінно їсти при застуді або для зміцнення імунітету і попередження хвороб взимку. Дуже незвичайний рецепт за рахунок додавання ароматних трав, але якщо ви не любите базилік — можна залишити тільки м’яту, все на ваш смак!
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 1 кг.
- Лимон 1 шт.
- Цукор-пісок 500 гр.
- М’ята свіжа 7 листочків
Кроки
- Очищаємо ягоди малини від сміття, прибираємо плодоніжки. Пересипаємо в емальований таз, в якому будемо готувати варення. Важливо, щоб у посуду було широке дно. Додаємо воду і цукровий пісок. Все перемішати і поставимо на кілька годин, накривши рушником або марлею, щоб малина пустила сік.
- Ставимо таз на плиту і на маленькому вогні доводимо до кипіння і періодично помішуючи, варимо 5 хвилин. Прибираємо варення з вогню і даємо йому охолонути.
- Лимон добре помити, витерти насухо, спеціальною теркою зняти цедру або просто обрізати ножем. Взяти шматочок марлі, скласти в два рази і покласти в неї цедру лимона, листочки м’яти і базиліка, попередньо вимиті і обсушені. Зав’язати вузлик, залишивши марлевий довгий “хвіст”. Опустити його в варення “хвостом” назовні. З половини лимона вичавлюємо сік і поміщаємо його в варення, акуратно розмішуємо, притримуючи вузлик.
- Поставити таз знову на вогонь, проварити 5 хвилин, після закипання. Вузлик з приправами прибрати, варення розливаємо по стерильним банкам і закочуємо під бляшані кришки. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо ковдрою до повного охолодження.
Зберігати в темному прохолодному місці.