Дивовижне, дуже швидке варення з ароматом свіжої м’яти, будь-який нудний зимовий день по праву зробить яскравим і барвистим. М’яту при бажанні можна замінити мелісою. Готується легко і просто, всі вітаміни зберігаються, адже варимо лише 5 хвилин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 1 кг.
- М’ята свіжа 1 гілочка
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Ягоду-малину ретельно перебираємо і промиваємо, даємо стекти воді. Розміщуємо малину в миску, зверху присипаємо цукром, прикриваємо серветкою і залишаємо на всю ніч для утворення соку.
- Зціджуємо сік в чашу мультиварки, включаємо програму «Тушкування» або «Суп» (дивлячись яка модель агрегату) і варимо 10 хвилин до загустіння. Акуратно перекладаємо ягоди в чашу мультиварки і продовжуємо варити на тій же програмі 5 хвилин. Прибираємо піну, якщо утворилася, і ставимо на чашу ємність для пароваріння. Тут будемо стерилізувати попередньо вимиті харчовою содою банки з кришками.
- Розкладаємо варення по банках і закриваємо на зиму. Перевертаємо і залишаємо їх так остигати. Наше смачне варення готове.
Смачного!