Яблучні коржики на кефірі на сковороді

Яблучні коржики на кефірі на сковороді

Дачний урожай яблук цього року щедрий, як ніколи! Знаю багато способів застосування цих корисних фруктів. З них можна робити десерти, консервацію, а можна запекти їх із м’ясом. А скільки рецептів випічки із цими плодами! Тут вам і шарлотка, і американський яблучний пиріг, і цвітаєвський. Але найбільше я люблю яблучні коржики!

Якщо ви ще не куштували цю приголомшливу випічку, рекомендую сьогодні ж приготувати! Для цих яблучних млинців підійдуть навіть найдрібніші та несимпатичні фрукти. Крім того, решта інгредієнтів — найпростіші і доступніші. Потрібно лише одне яйце і одна ложка цукру. До речі, якщо подаватимете коржики з яблук з солодким соусом, цукор можна зовсім не додавати.

Як приготувати яблучні коржики на кефірі на сковороді

Ви можете подавати яблучні млинці з корицею, доповнивши їх варенням, сметаною, згущеним молоком, медом або джемом. Крім того, з них можна зібрати торт! Просто приготуйте крем, змастіть коржики і встановіть їх один на одного. Швидкий варіант!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
25 хвДрук
  • Очистіть яблука від шкірки та серцевини, натріть їх на великій тертці або подрібніть у блендері. Додайте сіль, яйце, цукор, корицю та кефір, перемішайте інгредієнти.
  • Просійте борошно та соду і замісіть тісто для коржиків. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії та знову перемішайте інгредієнти.
  • Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Викладіть тісто і готуйте коржики на середньому вогні під кришкою 3 хвилини.
  • Переверніть і готуйте корж без кришки ще 3 стільки ж.

Щоб яблучні коржики на кефірі вийшли пишними Використовуйте кисломолочний продукт кімнатної температури. Крім того, є ще одна хитрість. Соду потрібно додавати не в кефір, а в борошно на етапі просіювання її в кефірно-яблучну суміш. Цю випічку можна готувати як у вигляді млинців, так і яблучних оладок. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь