Гарбузовий суп із сиром та сухариками виходить дуже смачним. Ніжна бархатиста текстура страви геніально поєднується з приємним хрускотом. Осіннє частування виглядає яскраво і піднімає настрій у похмурі дощові дні. Готуйте, радуйте своїх домочадців і чекайте на овації!
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Бульйон м’ясний 500 мл.
- Картопля 5 шт.
- Вершки 10% 100 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сир плавлений 100 гр.
- Часник сушений за смаком
- Хліб для сухариків 200 гр.
- Олія оливкова 2 ст.л.
Кроки
- Картоплю та моркву помийте щіткою під водою, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. З цибулини приберіть верхній шар.
- Овочі крупно наріжте. Хоча, якщо хочете заощадити час, можна нарізати дрібніше, щоб вони швидше зварилися.
- Складіть у товстостінний посуд для варіння супу і залийте бульйоном, варіть 25-30 хвилин до готовності. У мене гарбуз був натертий і заморожений, тому додав у середині варіння. Ви ж вимийте свій гарбуз, видаліть серцевину і шкірку, крупно наріжте і готуйте разом з іншими овочами.
- Каструлю з овочами зніміть з плити і обережно, щоб не обпалити руки пором, пробийте вміст занурювальним блендером до гладкої маси. Збалансуйте смак сіллю, меленим перцем та сушеним часником. Влийте вершки. Розмішайте.
- Тепер в оксамитову масу відправте плавлений сир і знову пробийте блендером.
- Поки суп настоюється, приготуйте сухарики. Білий хліб або батон розріжте на квадратики, перекладіть у поліетиленовий мішок, полийте олією, підсоліть і приправте сушеним часником, струсіть і викладіть у форму, підсушіть у духовці.
Вершковий гарбузовий суп розділіть на порції. Прикрасьте часниковими сухариками. Запрошуйте домочадців трапезувати і отримуйте задоволення від яскравої страви!