Зелений борщ зі щавлем у мультиварці має багато варіантів приготування як на м’ясі, так і легші, тільки на овочах. У цьому борщі буряк замінюється щавлем, і страву відрізняє особливий колір та смак. У цьому рецепті готуємо зелений борщ без м’яса, з консервованим щавлем та додаванням шпинату з картоплею та морквою. Заправимо борщ яйцем і свіжою зеленню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 5 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Шпинат 20 гр.
- Щавель 100 гр.
- Петрушка 10 гр.
- Кріп 10 гр.
- Рослинна олія 10 мл.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
Кроки
- Почистіть та промийте овочі для борщу. Моркву наріжте тонкою соломкою.
- Цибулю наріжте маленькими кубиками.
- У мультиварці увімкніть програму «Жарка», розігрійте рослинне масло і в ньому обсмажте до легкого золотистого кольору нарізку цибулі та моркви.
- Картоплю наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.
- Перекладіть нарізану картоплю в чашу, перемішайте з морквою та цибулею і пару хвилин посмажте.
- Потім у чашу до обсмажених овочів налийте гарячу воду з розрахунком на кількість порцій. Додайте сіль із чорним перцем та лавровим листом. Кришку закрийте та увімкніть програму «Суп» на 30 хвилин.
- Після закінчення програми в борщ перекладіть консервований щавель і дрібно нарізані шпинат з кропом і петрушкою.
- У піалу розбийте 4 курячі яйця і виделкою або віночком добре перемішайте.
- Яєчну суміш тонким струменем і при активному перемішуванні перелийте в гарячий борщ. Зніміть пробу та відкоригуйте на свій смак.
Приготовлений у мультиварці зелений борщ зі щавлем сервіруйте гарячим до столу. Приємного апетиту!